ВАЖНО !!! ЗА БРЕМЕННИТЕ И ХРАНИТЕ

Някои храни, които са сравнително безопасни при редовни обстоятелства може да е опасно да се яде по време на бременност. Други са най-добрите избягва, независимо от това дали, или не сте бременна. По-долу е даден списък на храни, които трябва да се насочи по-ясно на бременността.

Акула и меч
Акула, риба меч, риба тон , морски костур, и много други големи риби се знае, че съдържат високи нива на метил живак, вещество, което може потенциално да доведе до неврологични увреждания, ако се консумира в големи количества. Макар че не е ясно дефинирани точно колко много морски дарове някой би трябва да се яде с опит вредни ефекти, има основание да се счита, че плода е вероятно да бъдат по-чувствителни, отколкото възрастните, поради чувствителността на развиващите нервна система.

 • Ако сте бременна - или дори само в детеродна възраст - специалисти по храните и лекарствата администрация посъветва да ограничите броя пъти се храните по тези деликатеси до не повече от веднъж месечно. Американският Public Interest Research Group (USPIRG) вярва, че тези препоръки са твърде снизходителен и че бременните жени трябва да избягват тези риби напълно. Фарм-повдигнати пъстърва и морска котка, Тихия сьомга и риба пръчки са безопасни и консерви риба тон е междинна.За повече информация, посетете www.pirg.org / toxics / доклади / brainfood.

  Сурови меса
 • Дали тя е във вид на сурово хамбургер или свинско, или в Близкия изток ястие, наречено kibbe, сурово месо има потенциал да предизвика сериозни инфекции по време на бременност. Токсоплазмоза, A паразитни заболявания, които могат да доведат до потенциално сериозни intrauterine плода инфекция и Е. Coli инфекция са двата примера.
 • Токсоплазмоза. Освен сурово месо, на паразита, отговорен за този вид заболяване също може да се намери в почвата, върху немит зеленчуци, както и в изпражнения на котки (оттам препоръката на жените да се въздържат от промяна на писенце отпадъци, докато бременни). Здрави възрастни не типично опит всякакви симптоми или опасностите, свързани с токсоплазмоза инфекция, и без да е имало специална кръвен тест, повечето хора не знам дали те някога са имали инфекция. За щастие, много жени, които вече са били изложени на "Toxo", преди да стане бременна и, следователно, са защитени от антитела. Въпреки това, за жени, които не са имали Toxo, стават инфектирани по време на бременност може да увреди бебето и затова трябва да се избягва.
 • Д. коли. Сурови или дори само редки хамбургер може пристанище токсично формата на бактериите, известни като Д. coli. Това е опасно за възрастни и деца, както и за бременните жени. Когато се готви месо, не забравяйте да готвя хамбургер и свинско за вътрешна температура не по-малко от 160 градуса по Фаренхайт, и пържола 170 градуса F.

 • Сурови яйца
  За някои от вас, че яденето на сурови яйца, никога не би кръста ви ум. Но има някои прищявка хранене и напитки там, че поканата за тях, и повече от една бременна жена е известно, хапане на батсман съдържащи сурови яйца, а в същото време партида чип шоколадови бисквити. И, разбира се, Цезар салати и eggnog са доста популярни, също. Това заяви, че е важно да се знае, че сурови яйчни продукти също може да са заразени със салмонела. За да се преодолее този риск, винаги готвя си яйцата и преди хранене.

  Меки сирена
  Меки сирена, включително Brie, Камембер, мексикански стил, както и всички други сирена, които могат да бъдат направени с недостатъчно пастьоризирано мляко, може да пристанище Listeria. Този тип бактерии има способността да преминава през плацентата и заразят плода. При възрастни с Listeria доста често не показват никакви симптоми на инфекция (асимптоматични) или просто да развиват flulike симптоми, A плода или новороденото може да пострада опасно за живота усложнения. Листериоза е било известно, че причиняват спонтанен аборт, преждевременно раждане, и кръв отравяне. Поради тези причини, той е най-добре да отмени тези видове сирена, едва след раждането на вашето бебе. Повечето сирена, внесени в САЩ са пастьоризиран - просто проверете етикета, за да бъде сигурен.

  Пастет
  В случай, че са били предвиждане хранене по време на бременност, пастет, че два пъти - това също може да съдържа Listeria.

  Немит зеленчуци
  Зеленчуци, които не са измити има потенциал да предава токсоплазмоза, тъй като този паразит може да замърсят почвата, в която се отглеждат зеленчуци.

  Слухове изобилват
  Други храна, че може да сте чули, са опасни по време на бременност са по-отворени за дебати. Аспартам (Nutrasweet) и ракообразните, и двете имат лоша репутация, но вероятно не са лоши, отколкото, когато не сте бременна - ако яде при безопасни обстоятелства (вж. по-долу) и по-умерен.
 • Аспартамът. Аспартамът технически не е храна, но подсладител, но то може също така да се, като се има предвид сумата, която много хора консумират. Загрижеността за аспартам е, че тя съдържа фенилаланин Един аминокиселини, който е токсичен за деца с редки състояние фенилкетонурия (PKU). Тъй като тялото ви ще съборят фенилаланин, поглъщане по време на бременност, вероятно няма да предизвика проблем за плода, дори ако тя не е PKU. Все пак, най-добрият съвет за аспартам (дори ако не сте бременна) е "всичко в умереността."
 • Сурови ракообразните. За болести можете да получите от ракообразните, които не са специфични за бременността, но често са споменати, защото те могат да бъдат сериозни в никого. Според Администрацията по храните и лекарствата, недостатъчно черупчести мекотели - която включва стриди, миди - са известни причини мнозинството от морски дарове произход заболявания. Това включва не само Salmonella, но и други видове бактерии, паразити и вирусни инфекции (включително хепатит А), както добре.

  Докато ти може би искате да намалите вашите вероятността за заболяване, независимо от това дали, или не сте очаквам, бременността е особено добро време, за да се избегне mollusks. Готварство пречи на някои видове инфекции, но то не може да пречи на водораслите, свързани с инфекции, които са за сметка на червените приливи. Избягвайте варени, както и сурови миди в топли месеца, когато водорасли са най-пик.